Yaz Aylarında Bebek Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?
26-07-2022
12:26
Kış aylarında sarıp sarmaladığınız sıcacık battaniyelere sardığınız minikleriniz için yaz aylarında neler yapıyorsunuz? Yaz aylarında bebek bakımı daha kolay gibi görünse de aslında sıcak yaz günlerinde de miniklerin bakımına çok dikkat edilmelidir.
Peki ebeveynler denizin, kumun, güneşin ve tatilin keyfini çıkarırken aşırı sıcak yaz günlerinde miniklerini güneşten ve sıcaktan korumak için neler yapabilir? Mukanokids, ebeveynlerin keyifli bir yaz geçirmesi ve miniklerin yaz hastalıklarından korunabilmesi için yaz aylarında bebek bakımı nasıl olmalı konusunu araştırdı!
Yaz Aylarında Bebekler Nasıl Giydirilmeli?
Yaz aylarında bebekler nasıl giydirilmeli sorusu pek çok ebeveynin kafasını kurcalayan sorulardan birisidir. Sıcaklığın özellikle gündüzleri çok yükseldiği yaz aylarında bebekler için pamuk kumaştan üretilen ve serin tutan kıyafetleri tercih etmelisiniz. Çünkü pamuklu kumaşlar vücuttaki hava dolaşımını sağlamaya ve cildin ısısını çekerek vücudun serin kalmasına yardımcı olur.
Yaz aylarında bebek kıyafetleri alırken kumaşın pamuk olmasının yanı sıra açık ve pastel tonlarındaki kıyafetleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.
Eğer bebeğinizin koyu renkli kıyafetleri var ise koyu renkli kıyafetleri açık renkli olanlar ile kombinleyerek bebeğinizi giydirebilirsiniz.
Yaz aylarında bebekler için tercih ettiğiniz kıyafetlerin bebeğin üstüne yapışmamasına ve bebeğin hareket alanını kısıtlamamasına dikkat etmelisiniz.
Bu nedenle daha bol ve ferah kıyafetler tercih edebilirsiniz. Ayrıca yüksek emicilik gücüne ve nefes alabilme özelliğine sahip müslin kumaşlardan üretilen elbise, tulum ve takımları yaz aylarında bebekler için rahatlıkla satın alabilirsiniz.
Doğal ve sağlıklı yapısı ile bebeklerin cilt sağlığını koruyan müslin kumaştan üretilmiş Andy Wawa Tişört Pantolon Müslin İkili Takım yumuşacık yapısı ve esnek kumaşı sayesinde yaz aylarında miniklerin rahatça hareket edebilmesine imkan tanır.
Yaz Aylarında Bebek Oda Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?
Bebek bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi olan bebek oda sıcaklığı yaz aylarında daha da önemli bir hale gelir. Bebekler için ideal oda sıcaklığı 20 ila 24 derece arasında olabilirken bu sıcaklığının normalin altında ya da üstünde olması bebeklerin hasta olmasına neden olabilir.
Bu nedenle yaz aylarında bebek oda sıcaklığı yenidoğan bebekler için 22-24 derece ve 6 aydan büyük bebekler için 20-24 derece arasında olabilir. Ek olarak gece sıcaklığı gündüz sıcaklığına oranla 1 derece daha düşük olabilir.
Yaz Mevsiminde Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?
Bebeğiniz 0-6 aylık dönemde ise beslenmesi için anne sütü yeterli olur. Fakat bebeğiniz 6 aydan büyükse ek gıdaya geçiş yapabilirsiniz. Eğer bebeğiniz ek gıdaya geçiş yaptıysa yaz aylarında bebek bakımında dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da beslenmedir.
Yaz aylarında ek gıdaya geçiş yapan bebeklerinizin sulu gıda tüketmesine özen göstermelisiniz.
Yaz mevsiminde bebeklerinizin beslenmesine taze yaz meyvelerinden elde edilmiş meyve sularını ayrıca yoğurt ve çorba gibi hafif gıdaları ekleyebilirsiniz.
Yaz aylarında bebeklerde su kaybı fazla olacağından dolayı bebeklere bol bol sıvı takviyesi yapmalısınız.
Özellikle kavun ve karpuz gibi yüksek su oranına sahip meyveleri yoğurtla karıştırıp püre şekline getirerek bebeğinize verebilirsiniz.
Yaz aylarında bebek beslenmesinde dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise şunlardır;
1- Bebeklerin beslenmesine eklediğiniz sebze ve meyvelerin temizliğine dikkat etmelisiniz.
2- Yaz aylarında gıdalar sıcaklardan dolayı kolay bozulabildiğinden dolayı bebeğinizin beslenmesine eklediğiniz gıdaların bozulmadığından emin olmalısınız.
3-Yazın zehirlenme vakaları daha sık olduğu için bebeğize uzun süre sıcakta kalmış açıkta satılan gıdaları vermemelisiniz.
4-Hazır meyve suları yerine mevsime uygun meyvelerden hazırlanmış taze meyve sularını tercih etmelisiniz.
5- Hava sıcaklığı yüksek olduğu için yemekleri ve gıdaları uzun düşere dışarıda bekletmemeye özen göstermelisiniz.
6- Bebeklerin beslenmesine onların sindirimini zorlamayacak hafif sebze çorbaları eklemeye dikkat etmelisiniz.